Nieuws

Nieuwe knie of heup? Wij zijn lid van het Rijnlands Heup en Knie Netwerk

Een nieuwe heup of knie. Het is een operatie die veel uitgevoerd wordt, de chirurg noemt het een routine-operatie. Maar voor degene die geopereerd wordt is het een grote gebeurtenis. Natuurlijk wil je je in de periode na de operatie in vertrouwde handen voelen. In onze praktijk hebben we veel ervaring met deze revalidatie. Kort na de operatie komen we indien nodig fysiotherapie aan huis geven. Als je weer wat mobieler bent , dan kunt je naar de praktijk komen om daar verder te oefenen. Wij zijn lid van het Rijnland Heup en Knie Netwerk, en volgen de protocollen van deze organisatie, waarin orthopedische chirurgen en fysiotherapeuten samenwerken.

Kinesiotapen kun je leren....

Kinesiotape kan je helpen om te blijven bewegen

 

Meniscus klachten? Naar de fysio!

Mensen met meniscusklachten zouden minder vaak naar het ziekenhuis moeten worden verwezen. Veel knieklachten kunnen namelijk effectief behandeld worden met oefeningen. Dit stelt Barbara Snoeker in haar proefschrift waarop zij op 12 december 2017 promoveerde en dat  gaat over hoe huisartsen en fysiotherapeuten meniscusletsel opsporen en behandelen.

Artsen moeten vaker kiezen voor ‘bewegen als medicijn’

De medische beroepsgroep moet veel actiever aan de slag met gezondheid, preventie en leefstijladvisering. Daarvoor pleit Willem van Mechelen bij zijn afscheid als onderzoeksdirecteur bij VUmc.

Facebook Twitter Google+ Linkedin
Deel deze pagina op:

Openingstijden

LEMELERBERG 5

ma  8.00 - 20.00
di    7.00 - 18.00
wo  gesloten
do   8.00 - 20.00
vr    7.00 - 18.00

Tarieven

Klik hier om te zien welke tarieven wij hanteren

- fysiotherapie -
- manuele therapie -
- oedeemtherapie -


Lemelerberg 5 | 2402 ZN Alphen aan den Rijn

Lemelerberg 5
2402 ZN
Alphen aan den Rijn

Disclaimer | © 2017 - 2020 Fysiotherapiepraktijk Griffioen en Van Waveren / FIT FYSIO | Realisatie: Matthja.nl