Wat we doen

Fysiotherapie

Je kunt bij ons terecht voor de behandeling van klachten van spieren en gewrichten, zoals schouderklachten, knieklachten, lage rugklachten en (sport) blessures.

Naast de klassieke fysiotherapie ( oefentherapie en massage) , maken we gebruik van Deep Oscillation, Kinesiotape of TENS. Daarnaast hebben we therapeuten voor Medisch Pilates en Fascia Integrated Therapy (FIT). De Fascia Integrated Therapy (FIT) kan o.a. heel effectief zijn voor mensen met pijnklachten door bijvoorbeeld syndroom van Tietze en Acnes.

We kunnen je helpen bij de revalidatie na een schouder operatie, een nieuwe knie of  nieuwe heup, of bij langdurige klachten door COVID -19. Indien nodig komen wij de eerste periode aan huis behandelen. 

Bewegen onder begeleiding kan bij ons voor de behandeling van  Diabetes type2, COPD, en perifeer arterieel vaatlijden ( etalagebenen).

De meeste mensen komen bij ons op verwijzing van een huisarts of specialist. Maar je kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken. In dat geval kijken we eerst tijdens een korte screening of jouw klachten met fysiotherapie behandeld kunnen worden.

 

Manuele therapie

De manueel therapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut, die gebruik maakt van specifieke technieken om de beweeglijkheid te verbeteren.

Met manuele therapie kunnen rugklachten, nekklachten, maar ook bijvoorbeeld pijn in schouder of elleboog zeer effectief worden behandeld. Na de behandeling is het effect meestal direct te merken: de pijn is minder en de beweeglijkheid groter. 
 

Karin van Waveren is onze manueel therapeut. Haar opleiding heeft zij gevolgd bij de stichting Maitland Concept. Karin is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT) en ze staat geregistreerd in het register manuele therapie van het kwaliteitsregister van het KNGF.

Oedeemtherapie

De oedeemtherapeut is een fysiotherapeut die een aanvullende opleiding heeft gevolgd voor de behandeling van oedeem.

Oedeem (vochtophoping in het weefsel) kan ontstaan door allerlei oorzaken, bijvoorbeeld na bestralingen of verwijdering van lymfeknopen, maar ook door kneuzingen en verstuikingen,  

De behandeling bestaat meestal uit een combinatie van manuele lymfedrainage (een rustige, zachte vorm van massage), oefeningen, tapen of behandeling met Deep Oscillation.

Yvonne Griffioen en  Els Vermeulen zijn onze oedeemfysiotherapeuten. Zij hebben hun opleiding gevolgd bij het Nederlands Paramedisch Instituut. Zij zijn ingeschreven in het oedeemregister van het KNGF. 

Facebook Twitter Google+ Linkedin
Deel deze pagina op:

Openingstijden

LEMELERBERG 5

ma  8.00 - 20.00
di    7.00 - 18.00
wo  gesloten
do   8.00 - 20.00
vr    7.00 - 18.00

Tarieven

Klik hier om te zien welke tarieven wij hanteren

- fysiotherapie -
- manuele therapie -
- oedeemtherapie -


Lemelerberg 5 | 2402 ZN Alphen aan den Rijn

Lemelerberg 5
2402 ZN
Alphen aan den Rijn

Disclaimer | © 2017 - 2021 Fysiotherapiepraktijk Griffioen en Van Waveren / FIT FYSIO | Realisatie: Matthja.nl