Praktijkinfo

 

Corona-nieuws

Update 16-02-2022

De meeste corona-maatregelen zijn nu door het kabinet losgelaten. Toch willen wij in de praktijk nog de nodige voorzorgen nemen:

Uiteraard gaan wij door met onze  hygienische maatregelen. Behandeltafels en apparatuur worden steeds na iedere patiënt gereinigd.

Aan onze bezoekers vragen wij:

Kom niet naar de praktijk als je positief getest bent op Corona, of als je ernstige verkoudheidsklachten of koorts hebt. 

Was je handen met zeep of handgel bij binnenkomst van de praktijkruimte (middelen zijn beschikbaar)

Neem een eigen handdoek mee.

Het dragen van een mondkapje is niet verplicht.

Een eerste bezoek

Als je de eerste keer bij ons op de praktijk komt, vergeet dan niet om je verzekeringsbewijs, identiteitsbewijs en eventueel de verwijsbrief van de (huis)arts of specialist mee te nemen.

De fysiotherapeut zal vragen stellen over je klachten. Bijvoorbeeld: Hoe lang je al last hebt, wanneer de klachten optreden, hoe de klachten zijn ontstaan, wat je gedachten zijn over de oorzaak etc. Ook zal de fysiotherapeut een algemene indruk willen krijgen over je gezondheid, medicijngebruik, operaties, werk, sport, enz.

Vervolgens wordt er een bewegingsonderzoek gedaan, om helder te krijgen waar je klachten vandaag komen en om aanknopingspunten voor de behandeling op te sporen.

Daarna volgt een samenvatting van de bevindingen en opstellen van behandeldoel en –plan.

Het kan zijn dat het eerste bezoek volledig gewijd wordt aan deze intake&onderzoek, en eerste adviezen. Als de tijd het toelaat kan soms een eerste korte behandeling worden gegeven.

Een behandeling duurt ongeveer 25 minuten. 

Lees hier onze privacy verklaring

Verwijsbrief

Je kunt zonder verwijsbrief naar de fysiotherapeut. Als je geen verwijsbrief hebt, zullen wij in een kort gesprek (screening) vaststellen of je probleem met fysiotherapie behandeld kan worden. Als dit het geval is zal meestal direct aansluitend een intake&onderzoek worden gedaan.

Vergoedingen

Fysiotherapiebehandelingen worden vaak vergoed uit de aanvullende verzekering van je ziektekostenverzekering. Het aantal behandelingen dat per jaar vergoed wordt verschilt per verzekering. In je polis of op de website van je zorgverzekeraar kun je zien hoeveel behandelingen per jaar vergoed worden. Als je alleen een basisverzekering hebt dan komen de kosten voor eigen rekening.

In sommige gevallen is er wèl vergoeding uit de basisverzekering. Dit gaat om indicaties die op de zogenaamde "chronische lijst" voorkomen. Hierbij gelden speciale voorwaarden. Er is ook een vergoeding uit de basisverzekering voor 12 behandelingen bij artrose van de heup of knie. ( zie ook hieronder bij "eigen risico"). Ook voor revalidatie na COVID-19 is er onder bepaalde voorwaarden vergoeding uit de basisverzekering.

Klantervaringsonderzoek

In het kader van Kwaliteitsbewaking doen wij  klantervarings-onderzoek. Wij horen graag van je hoe je de behandeling bij ons in de praktijk hebt ervaren.

Na afloop van de behandelserie kun je via  een e-mail benaderd worden door het onderzoeksbureau Qualiview. Zij vragen je om, anoniem, een vragenlijst in te vullen over de behandeling. Wij hopen van harte dat iedereen die benaderd wordt de vragenlijst invult.

 

Tarieven

Screening (eenmalig)

€ 16.50

Screening, Intake en onderzoek (eenmalig)

€ 43.35

Intake en onderzoek na verwijzing (eenmalig)

€ 43.35

Fysiotherapie zitting in praktijk/ videoconsult

€ 33.35

Manuele lymfedrainage/oedeemtherapie € 43.65

                                                                    

 

Eigen risico

Als de behandelingen uit de aanvullende verzekering worden vergoed geldt geen wettelijk eigen risico. Alleen behandelingen met een chronische indicatie, of voor artrose van heup of knie, die vergoed worden uit de basisverzekering, vallen onder de regeling van het wettelijk eigen risico.

Bereikbaarheid

Tijdens openingstijden kunt u gratis parkeren op het parkeerterrein voor het gebouw.

Wij zijn ook goed te bereiken met openbaar vervoer :

  • Stadsbus 1 en 2  en buurtbus 722, halte Herenhof, Qliner 381
  • Rnet 470

Samenwerking

In het gebouw aan de Lemelerberg werken wij nauw samen met  de huisartsen Sjef de Coninck en Marijn Schouten van Medzorg en met Frans van der Kooij, kaderarts bewegingsapparaat. 

Op woensdag en dinsdag is  Mensendieck-therapeute Marlies Jongebreur van Praktijk Jongebreur in onze praktijkruimte werkzaam

FitFysio is deelnemer aan Alphen op een Lijn en het Rijnlands Heup en Knie Netwerk.

 

Openingstijden

Maandag:

08.00u – 20.00u

Dinsdag:

07.00u – 18.00u

Woensdag:

08.00u - 17.00u

Donderdag:

08.00u – 20.00u

Vrijdag:

07.00u – 18.00u

Facebook Twitter Google+ Linkedin
Deel deze pagina op:

Openingstijden

LEMELERBERG 5

ma  8.00 - 20.00
di    7.00 - 18.00
wo  8.00 - 17.00
do   8.00 - 20.00
vr    7.00 - 18.00

Tarieven

- fysiotherapie -
- sportfysiotherapie -
- oedeemtherapie -


Lemelerberg 5 | 2402 ZN Alphen aan den Rijn

Lemelerberg 5
2402 ZN
Alphen aan den Rijn

Disclaimer | © 2017 - 2022 Fysiotherapiepraktijk Griffioen en Van Waveren / FIT FYSIO | Realisatie: Matthja.nl